Veel zzp’ers kunnen hun omzet eenvoudig verdubbelen -of meer- als zij hun uren efficiënter gebruiken. Het gevaar van zzp’en is echter dat iemand klein blijft denken, omdat men het gevoel heeft in de ‘box’ van beschikbare tijd te zitten. Maar tijd en productiviteit kunt u creëren. Echt waar!

Hoe je het ook wendt of keert; er zitten uiteindelijk maar een beperkt aantal uren in een dag. Als zzp’er loop je dan ook al snel tegen de eigen grenzen aan. Een beetje Googelen levert vele artikelen op waar je haarfijn kunt berekenen hoeveel tijd een zzp’er feitelijk tot zijn beschikking heeft tegenover de uren die in rekening kunnen worden gebracht. Als je ook nog wil acquireren, een prettig leven wil leiden en je familie niet te kort wil doen, zijn dat er omgerekend niet zo heel veel.

Return on investment

Wanneer we in dit blog praten over ‘de zzp’er’, dan hebben we het niet over een vakman in de bouw die zichzelf als zzp’er verhuurt. Die persoon is écht beperkt tot zijn eigen beschikbare uren. Wij hebben het over zzp’ers die, bijvoorbeeld hun creativiteit verkopen of die uitstekend complexe uitdagingen aan kunnen pakken. Professionals die goed zijn in wat ze doen en daar ook echt gespecialiseerd in zijn, maar eigenlijk te duur zijn om het voorbereidende werk te doen.

Dat voorbereidende traject is wel belangrijk, want op basis daarvan doen zij het werk waar ze eigenlijk voor zijn ingehuurd. Voor deze groep zzp’ers geldt, dat zij relatief makkelijk hun inkomsten kunnen verhogen door het repeterende werk uit te besteden. Complexiteit van het ondersteunende werk is geen belemmering, zolang maar beschreven kan worden hoe het gedaan moet worden. DataMondial kan meehelpen om heel pragmatisch de juiste werkbeschrijving te maken. Door slim gebruik te maken van een backoffice platform behoudt u uw zzp-status, blijft u flexibel en verhoogt u uw persoonlijke ‘return on investment’. Klinkt goed toch?

Tijd creëren

Dus in plaats van te bedenken hoe weinig uren u feitelijk factureert, kun u beter uw tijd besteden aan het in kaart brengen van de werkzaamheden die u zou kunnen uitbesteden. Zonder daarbij afbreuk te doen aan de kwaliteit waar u voor staat en op zo’n manier dat uw zzp-status behouden blijft. Daarmee creëert u die zo vurig gewenste extra uren in uw dag. Deze nieuwe uren kunnen worden omgezet in productiviteitswinst, waarmee u een output als van een multinational kunt realiseren!

Bel vandaag nog om te bespreken of DataMondial een goede partner voor u kan zijn. Kijk voor die tijd even naar onze activiteiten lijst voor inspiratie.

P.S: De productiviteitwinst kan in plaats van extra inkomsten natuurlijk ook gebruikt worden als extra tijd om strategisch na te denken of als extra vrije tijd. Het doel is aan u!

automatisering

 

 

Vul uw gegens in en wij houden u op de hoogte van actuele ontwikkelingen.

Bedankt voor uw aanmelding