Wel of niet Outsourcen? 5 misvattingen ontkracht

Misvattingen outsourcing

Overweegt jouw organisatie om dataverwerking of de backoffice uit te besteden vanwege personeelstekort, hoge kosten of gewoon tijdgebrek? Maar twijfel je nog omdat er volgens jou veel nadelen zijn?

Outsourcing van (complexe) dataverwerking of complete backoffice processen kan juist een strategie zijn om business continuity, efficiëntie en kostenbesparingen te realiseren. Neem dus even de tijd om deze blog te lezen, zodat wij de gelegenheid hebben om de misvattingen over outsourcing te ontkrachten!

1. Outsourcing van dataverwerking is onveilig

Ben jij ervan overtuigd dat outsourcing leidt tot een verhoogd risico op datalekken? Geen zorgen! Ons remote team verwerkt data veilig en vertrouwd binnen de Europese Unie, volgens strikte SLA’s. Daarnaast zijn wij ISO 27001 gecertificeerd en AVG-compliant. Voor onze meeste klanten werken wij direct in hun eigen netwerkomgeving (gelijk aan een Nederlandse collega). Je bent dus verzekerd van een correcte en veilige gegevensverwerking en houdt controle over jouw eigen proces.

2. Outsourcing is niet goedkoper dan in-house dataverwerking

Denk jij dat outsourcing van dataverwerking of van de back-office niet goedkoper is dan het zelf doen, omdat je veel tijd kwijt bent aan het inwerken en begeleiden van een remote team? Niets is minder waar! Wij werken met het principe ‘train the trainer’. Jouw bedrijf legt slechts één keer iets uit aan een teamlead via een aantal video calls. Wij zorgen voor een gedetailleerde werkinstructie, die wij gezamenlijk afstemmen. Je investeert dus alleen in het begin en krijgt een professioneel remote team, dat ook nog eens zorgt voor kostenbesparing en business continuity.

3. Outsourcen van dataverwerking naar een ander land is geen optie, want onze gegevens zijn Nederlandstalig

DataMondial is een Nederlands bedrijf met 350 hoogopgeleide (Engels sprekende) Roemeense medewerkers. Wij horen vaak dat bedrijven bang zijn dat hun gebrek aan beheersing van de Nederlandse taal een belemmering is om data goed te kunnen verwerken. De realiteit is dat het voor de meeste werkzaamheden niet nodig is om de taal te beheersen. Wat vooral bepalend is voor het succes van dataverwerking op afstand, is een goede, begrijpelijke werkinstructie vanuit de klant. Bij een nieuw project doen wij een test-run waarbij het proces en de dataverwerking wordt gesimuleerd om het proces, de gewenste KPI’s en service levels gezamenlijk te finetunen.

4. Outsourcing van dataverwerking resulteert in kwaliteitsverlies

Is jouw zorg dat het uitbesteden van dataverwerking kan leiden tot kwaliteitsverlies of verminderde nauwkeurigheid? Niet nodig! DataMondial heeft hoogopgeleide professionals in dienst met expertise in gegevensanalyse, -verwerking en -beheer. Met de juiste communicatie, duidelijke richtlijnen en kwaliteitscontroleprocessen leveren wij hoogwaardige resultaten die voldoen aan alle vereisten.

5. Outsourcing van dataverwerking leidt tot verlies van banen

Denk jij dat outsourcing van dataverwerking leidt tot banenverlies? Hoewel er enige waarheid kan zitten in het verminderen van bepaalde interne functies, kan outsourcing een oplossing zijn voor een personeelstekort of juist nieuwe banen creëren. Door ons remote team in te zetten voor het repeterende werk, creëer je voor jouw medewerkers meer uitdaging. Zij kunnen zich meer focussen op belangrijke kerntaken en zo groeien in hun rol, wat weer resulteert in tevreden medewerkers.

Redenen genoeg om de backoffice uit te besteden aan DataMondial.

Geïnteresseerd? Maak een afspraak

Wil je weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact op voor het maken van een afspraak. Kijk ook nog even op onze pagina diensten voor een totaaloverzicht.