Backoffice

Backoffice is een ruim begrip. De gangbare definitie luidt: Verzamelnaam voor de afdelingen en medewerkers die ondersteuning bieden aan de kernactiviteiten van het bedrijf, maar zelf geen direct contact met klanten hebben.

Maar…wat doet úw back office nu eigenlijk precies?

Grote kans dat wanneer u bovenstaande vraag aan drie verschillende mensen vraagt, u drie uiteenlopende antwoorden krijgt. Schrijf voor de aardigheid maar eens op welke processen en/of afdelingen u als backoffice kenmerkt binnen uw organisatie. Vaak wordt het werk dat het backoffice verzet ondergewaardeerd. In de loop der tijd is vergeten hoe belangrijk dit werk is ter ondersteuning van de corebusiness. Daar komt nog bij dat het backoffice volledig als kostenpost wordt gezien, omdat het niet tot het directe succes bijdraagt zoals een verkoopafdeling die dit wel doet bijvoorbeeld.

De balans

De balans tussen de kosten en de toegevoegde waarde van een backoffice is kritisch. Krijgt het nog wel voldoende aandacht van het management? Of, erger nog, misschien wel te veel? Ingeslopen manieren van werken in het backoffice kunnen ten koste gaan van het beoogde rendement en dus de winst van het bedrijf. Wanneer was de laatste keer dat de processen waar het backoffice verantwoordelijk voor is, tegen het licht zijn gehouden? Misschien is het tijd dat eens te doen. Kunt u meteen nadenken over de vraag of het wellicht beter en voordeliger is bepaalde backoffice activiteiten uit te besteden.

Uw flexibele backoffice

DataMondial is een perfecte partij om bepaalde backoffice processen voor u te laten uitvoeren. Uw ondersteunende activiteiten zijn onze corebusiness. Logisch dat wij dit veelal voordeliger en vaak ook beter kunnen doen. Wij hebben de gespecialiseerde werknemers die, omdat het hun hoofdtaak is, ook de routine hebben om een en ander snel, accuraat en voordelig te doen.

Vrijblijvende quick scan

Vraag een vrijblijvende quick scan aan om samen met u de specifieke situatie binnen uw organisatie te bespreken, zodat we kunnen bekijken of u, net zoals onze andere tevreden opdrachtgevers, ook profijt kunt hebben van onze diensten. Tevens evalueren wij uw processen om te zien waar eventuele besparingen en/of verbeteringen gerealiseerd kunnen worden.

automatisering

Vul uw gegens in en wij houden u op de hoogte van actuele ontwikkelingen.

Bedankt voor uw aanmelding