Over DataMondial

DataMondial is dé partner voor Business Process Outsourcing. Met ruim 300 hoogopgeleide medewerkers in onze drie shared service centers in Roemenië verwerken wij uw gegevens voor bedrijfsprocessen waarbij een menselijke touch noodzakelijk is.

Wij zijn een Nederlands bedrijf, opgericht in 2008. Het is ontstaan uit persoonlijke binding met Roemenië waar onze shared service centers in de steden Galati en Tecuci zijn gevestigd. Ons hoofdkantoor staat in Rotterdam. Daarnaast bedienen we vanuit Düsseldorf onze klanten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Ons personeel is meer dan alleen een medewerker. Iedereen werkt op basis van een vast contract en krijgt interne trainingen. Naast goed werkgeverschap ondersteunen wij ook de lokale gemeenschappen.

Hoe werken wij

DataMondial ontzorgt, denkt met u mee, is flexibel en kan snel voor u aan de slag. Wij maken gebruik van professionele validatietools en hebben ervaring in het bedienen van de nieuwste IT-oplossingen voor automatische documentherkenning.

Wij werken volgens strikte SLA’s (Service Level Agreement), zijn ISO 27001 gecertificeerd en volledig AVG-proof (GDPR). Voor onze klanten in de financiële dienstverlening voldoen wij aan de ISAE 3402 normen. U bent dus verzekerd van een correcte en veilige gegevensverwerking en u heeft volledig controle over uw eigen proces.

Shared service center

Onze hoogopgeleide medewerkers in onze shared service centers in Roemenië ondersteunen u op afstand. Dit kan via uw eigen online (IT-)systemen, zoals bijvoorbeeld Exact, SAP, CITRIX, Accountview, Salesforce, Cargowise of met onze eigen applicaties. Onze medewerkers werken snel, nauwkeurig en communiceren in het Engels. Het team dat u gaat ondersteunen leiden wij op in onze eigen ‘DataMondial Academy’ volgens de werkinstructie, die wij gezamenlijk met uw bedrijf opstellen. Daarnaast krijgt u een eigen contactpersoon aangewezen om de communicatielijnen zo kort mogelijk te houden.

Oplossing voor uw personeelstekort

Besteed uw data-entry of operationele backoffice processen uit aan DataMondial. U bespaart hiermee tot wel 50% op uw (personeels)kosten en kunnen u en uw medewerkers zich weer focussen op de kerntaken.

Wat een ontzorging!

Met ruim 700 bestemmingen via veel havens is het een uitdaging om alle logistieke documenten op tijd en goed op te maken. We zochten naar een efficiëntere manier. DataMondial ontzorgt ons bij ruim 20.000 transacties en 30 verschillende logistieke backoffice-activiteiten per maand. Heel accuraat, met uitstekende levertermijnen en inzicht in het proces. Ons personeel kan weer focussen op hun kerntaken.

Manager logistiek dienstverlener

Uitbesteden backoffice activiteiten

Backoffice op afstand werkt, dankzij DataMondial

Onze Operations Manager was eerst terughoudend over outsourcen van onze logistieke backoffice. Wat blijkt: DataMondial begrijpt heel goed hoe het in de logistiek werkt. We hebben geen omkijken meer naar het vinden en houden van goed backofficepersoneel. Echt een zorg minder en wij kunnen ons weer op onze klanten richten.

Manager Rederij

Outsourcen backoffice

We vonden ervaring en flexibiliteit bij DataMondial

In opdracht van een bank werd ons gevraagd om het personeelsarchief te digitaliseren. Omdat geautomatiseerde herkenning nooit 100% werkt, zijn we op zoek gegaan naar een partner om de data-validatie, -verrijking en -entry uit te voeren. We zochten ervaring, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Dat hebben we bij DataMondial gevonden. Zij zijn volledig ingericht voor dit soort werkzaamheden op afstand.

CEO scanningsbedrijf

Digitaliseren archief

Blij met kwaliteit, werkwijze en levertijden

Met DataMondial zijn we in zee gegaan met het backofficeteam op afstand. De scope van onze outsourcingsopdracht was complex en had grote uitdagingen. Als b2b-onderneming hebben we ons aan strikte SLA’s te houden. De grootste uitdaging zit in de levertijd van maximaal twee uur die hoort te matchen met de SLA’s van onze klanten. We zijn zeer te spreken over de kwaliteit, werkwijze en de levertijden van DataMondial.

Financieel Manager technische groothandel

Backoffice ondersteuning op afstand