Kerstkaart versus kassaregistratie

Wat ontvangt u liever: een kerstkaart met een geschreven persoonlijke boodschap in een envelop voorzien van ook weer een geschreven adres, waarbij u probeert te raden wiens handschrift het is of een e-mail met de ‘beste wensen’…? Het is niet moeilijk te raden welke uiting meer met u zal doen. Datzelfde geldt voor de klantenkaart versus het opgeven van al je gegevens aan de kassa of online. Dat laatste lijkt praktischer en goedkoper. Maar ís dat wel zo…

Het lijkt achterhaald om gegevens te verzamelen met pen en papier. Toch is die trend aan het keren. Niet geheel onlogisch, want zoals dat wel vaker bij een automatiseringstraject gebeurt, wordt de menselijke factor uit het oog verloren. Er lijkt zoveel mogelijk te zijn als het om automatisering gaat, maar lang niet alles komt altijd even goed uit de verf. Het gevolg is dat één en ander niet voor de volle honderd procent werkt en er nog stééds een stukje handmatig moet gebeuren. We hebben het hier over die bewuste laatste vijftien procent. Als je daar van tevoren rekening mee houdt, is er niets aan de hand. Dat kan het zelfs een voordeel zijn, want juist dit laatste stuk van het automatiseringstraject is het meest lastige en dure gedeelte. Handmatig is dan meestal voordeliger en economisch gezien de beste keuze.


Prettig persoonlijk
data entryMaar bij het verzamelen van persoonsgegevens speelt er meer. Mensen voelen zich prettiger als zij hun gegevens zelf kunnen invoeren of opschrijven
dan wanneer zij alles aan een vreemde moeten voorzeggen, die vervolgens ook nog geregeld vraagt om het te herhalen omdat het niet goed verstaan of verkeerd gespeld is.

Maar dan
Wie gaat dan die gegevens verwerken. Vaak wordt gekozen voor een medewerker of afdeling die wel tijd over heeft. Echter, dataverwerking is een vak apart. Wanneer het invoeren van gegevens als bijzaak wordt gezien, zal dat de kwaliteit niet ten goede komen. Ook zijn de mensen die deze taak erbij krijgen te duur voor dit werk of hebben zij betere dingen te doen. Of het nu klantenkaarten, inschrijvingen of registraties zijn het beste is de verwerking door een gespecialiseerd bedrijf zoals DataMondial te laten doen, waar gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die automatisering biedt, gekoppeld aan de kracht van visuele controle en validatie.

Van complex tot simpel
Het klopt inderdaad dat DataMondial vooral gespecialiseerd is in het verwerken van complexe data, zoals voor de logistiek, het bank- en verzekeringswezen even als web gerelateerde bedrijven, maar dat maakt ons bij uitstek geschikt om ook de meer ‘simpele’ data-entry te doen.

Wij zijn volledig gecertificeerd en geoutilleerd om te voldoen aan de strenge eisen van de Europese Unie met betrekking tot datasecurity van persoonsgegevens. Onze ervaring, know-how en het feit dat wij al onze vestigingen binnen de Europese Unie hebben, maakt van ons de beste optie om uw klantgegevens te verwerken.

automatisering


 

Vul uw gegens in en wij houden u op de hoogte van actuele ontwikkelingen.

Bedankt voor uw aanmelding