Backoffice outsourcing financials

DataMondial ondersteunt de backoffice voor verzekeraars en grote financiële instellingen. Wij zijn de preferred partner voor servicebedrijven van verzekeraars in Nederland, Duitsland en België. Daarvoor verwerken en controleren wij bijvoorbeeld data in verzekeringsdossiers of -declaraties die niet door OCR of robotisering verwerkt worden. Dat kan dankzij onze uitstekende verzekeringsexpertise.

Know-Your-Customer

Daarnaast kunnen banken ons ook inzetten voor repeterende Know-Your-Customer (KYC) taken. DataMondial kan de werkzaamheden, die de support-medewerkers uitvoeren ter voorbereiding op de analyses van analisten overnemen, zodat zij zich meer kunnen focussen op hun kerntaken.

Door gebruik te maken van ons als backoffice kunnen banken hun KYC-werkzaamheden efficiënter en goedkoper uitvoeren. Consultancy bureaus kunnen in samenwerking met DataMondial hun KYC-propositie aantrekkelijker maken, door een volledig aanbod van diensten aan te bieden van ‘eenvoudig tot en met zeer complex’.

Veilig en betrouwbaar

Voor onze klanten in de financiële dienstverlening voldoen wij aan de ISAE 3402 normen. Onze hoge kwaliteit (operational excellence) aan werk dat wij leveren, wordt regelmatig geaudit. De audits doorstaan wij altijd naar optimale tevredenheid van onze opdrachtgevers.

Wat kunnen wij voor u doen

Een greep uit een aantal werkzaamheden die wij voor verzekeraars en banken verrichten.

Verzekeraars

 • Verwerken declaraties gezondheidszorg
 • Verwerken claims voor (auto)schade
 • Matchen offertes autogarages
 • Verwerken apotheekrecepten
 • Voor- en nacalculaties
 • Voorbereiden verkoopfacturen
 • Genereren rapporten, Excel sheets

Banken (Know-Your-Customer)

 • Assisteren bij Customer Due Diligences (CDD)
 • Assisteren bij screening
 • Hulp bij voorbereiding ‘klantbeeld’ in basisdossiers
 • Rapporten draaien/klaarzetten voor analisten

Informeer naar de mogelijkheden voor uw bedrijf

Staan de werkzaamheden die u graag aan ons wilt uitbesteden er niet bij?

Onze diensten

DataMondial biedt betaalbare diensten op maat. Wij kunnen uw bedrijf ondersteunen als onderdeel van uw doorlopend bedrijfsproces of op projectbasis. Ons remote team verwerkt uw data veilig en vertrouwd binnen de Europese Unie. Wij werken volgens strikte SLA’s en zijn ISO 27001 gecertificeerd en AVG-compliant.

Backoffice outsourcing
Dataverwerking
Data validatie voor OCR, AI en Machine Learning
Databeheer en data optimalisatie
Webresearch en contentbeheer

Waarom kiezen voor DataMondial

Tijd- en kostenbesparing

Oplossing voor uw personeelstekort

AVG-compliant (GDPR)

ISO 27001 gecertificeerd

Efficiënter inzetten van uw personeel

Meer focus op uw kerntaken

Korte communicatielijnen

100% verwerkingsgarantie

Wat een ontzorging!

Met ruim 700 bestemmingen via veel havens is het een uitdaging om alle logistieke documenten op tijd en goed op te maken. We zochten naar een efficiëntere manier. DataMondial ontzorgt ons bij ruim 20.000 transacties en 30 verschillende logistieke backoffice-activiteiten per maand. Heel accuraat, met uitstekende levertermijnen en inzicht in het proces. Ons personeel kan weer focussen op hun kerntaken.

Manager logistiek dienstverlener

Uitbesteden backoffice activiteiten

Backoffice op afstand werkt, dankzij DataMondial

Onze Operations Manager was eerst terughoudend over outsourcen van onze logistieke backoffice. Wat blijkt: DataMondial begrijpt heel goed hoe het in de logistiek werkt. We hebben geen omkijken meer naar het vinden en houden van goed backofficepersoneel. Echt een zorg minder en wij kunnen ons weer op onze klanten richten.

Manager Rederij

Outsourcen backoffice

We vonden ervaring en flexibiliteit bij DataMondial

In opdracht van een bank werd ons gevraagd om het personeelsarchief te digitaliseren. Omdat geautomatiseerde herkenning nooit 100% werkt, zijn we op zoek gegaan naar een partner om de data-validatie, -verrijking en -entry uit te voeren. We zochten ervaring, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Dat hebben we bij DataMondial gevonden. Zij zijn volledig ingericht voor dit soort werkzaamheden op afstand.

CEO scanningsbedrijf

Digitaliseren archief

Blij met kwaliteit, werkwijze en levertijden

Met DataMondial zijn we in zee gegaan met het backofficeteam op afstand. De scope van onze outsourcingsopdracht was complex en had grote uitdagingen. Als b2b-onderneming hebben we ons aan strikte SLA’s te houden. De grootste uitdaging zit in de levertijd van maximaal twee uur die hoort te matchen met de SLA’s van onze klanten. We zijn zeer te spreken over de kwaliteit, werkwijze en de levertijden van DataMondial.

Financieel Manager technische groothandel

Backoffice ondersteuning op afstand