Denkt jouw bedrijf aan nearshoring? Neem een kijkje in de keuken bij ons remote team in Roemenië

Nearshoring Roemenië

Denkt jouw bedrijf al een tijd na om dataverwerking of de backoffice uit te besteden, maar is outsourcing nog steeds een ver-van-mijn-bed-show? Of misschien wil jouw bedrijf binnen Europa haar activiteiten gaan uitbesteden (nearshoring) in plaats van bijvoorbeeld Azië.

Wij merken dat steeds meer bedrijven kiezen voor outsourcing voor business continuity en om tijd en kosten te besparen. Of om geopolitieke risico’s te beperken en daarom hun werk gaan uitbesteden aan een lagelonenland binnen de Europese Unie in plaats van Azië.

(Nearshore) outsourcing: hoe werkt dat bij ons?

Om je een beetje te laten proeven van hoe (nearshore) outsourcing bij ons precies werkt, nemen we je in deze blog mee naar Roemenië. Daar bevinden zich namelijk onze drie shared service centers waar ons remote team van ruim 350 medewerkers iedere dag voor onze opdrachtgevers aan het werk zijn vanuit een aantal kantoren: twee in Galati en één kantoor in Tecuci.

Galati is ook de thuisbasis van de bekende Damen Shipyards, een van de grotere scheepswerven van Damen met circa 5.000 werknemers. Wij zijn er vooral gevestigd omdat het een universiteitsstad is waar 300.000 mensen wonen en één van de oprichters van DataMondial hier vandaan komt. Er zijn in deze stad volop jonge, hoogopgeleide getalenteerde mensen te vinden die gemotiveerd zijn om voor ons aan de slag te gaan.

Remote backoffice voor logistiek

Onze afdelingen zijn strak georganiseerd naar taak en klant, zodat de mensen die er werken, op de hoogte zijn van alle ins en outs van die specifieke taken en klant. Voor veel logistieke dienstverleners nemen ruim 100 collega’s veel werk uit handen op het gebied van forwarding, transport, warehousing, shipping en finance. Denk aan alle voorkomende werkzaamheden met betrekking tot orderverwerking, mailboxbeheer, documentbeheer, track & trace, facturen, tarieven, verkoopondersteuning en rapportages. Alle logistieke documentatie verwerken zij binnen een door met de klant afgesproken tijd (SLA).

Factuur- en orderverwerking

Onze afdeling factuur- en orderverwerking krijgt van verschillende klanten iedere dag batches van meer dan 100.000 facturen of orders, die aan het eind van de dag netjes zijn verwerkt. Er zijn klanten die willen dat de facturen en orders realtime in behandeling worden genomen: zodra er een factuur of order binnenkomt, gaat ons remote team er meteen mee aan de slag, zodat deze zo snel mogelijk retour gaan naar de klant.

Supervisors als centraal aanspreekpunt

Onze supervisors hebben een belangrijke rol binnen de organisatie. Ze zijn niet alleen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen het team, maar vormen ook hét aanspreekpunt voor de klant. We doen ons best om hen het gevoel te geven dat ze gewoon met een vertrouwde collega te maken hebben, alleen bevindt die zich toevallig aan de andere kant van Europa. Hun schat aan ervaring helpt daarbij: niets gebeurt uit routine, ze stellen de juiste vragen en denken proactief mee om het voor de klant zo goed mogelijk te organiseren.

Nearshore outsourcing voor bijna alle branches

Ons remote team ondersteunt voor bijna iedere branche veel bedrijfsprocessen. Zoals hierboven al even genoemd doen wij veel voor de transport, logistiek en scheepvaart branches. Maar ook voor financials (verzekeraars, banken), ICT, (fin)tech, groothandels en inkooporganisaties, retail en webshops.

Het moge duidelijk zijn: DataMondial is dé partner voor (nearshore) outsourcing. Niks onpersoonlijk en afstandelijk, onze collega’s in Roemenië zijn proactieve, toegewijde mensen die de meest uiteenlopende administratieve werkzaamheden, data-entry en operationele backoffice processen uit handen kunnen nemen en hun uiterste best doen om topservice te leveren aan onze klanten.

En niet te vergeten…. wij zijn ISO 27001 gecertificeerd en AVG-compliant.

Geïnteresseerd? Maak een afspraak

Wil je weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact op voor het maken van een afspraak. Kijk ook nog even op onze pagina diensten voor een totaaloverzicht.