Vier zaken die groothandels en webshops gewoon op orde moeten hebben

Het is weer de tijd van het jaar… De reclames voor de mooiste en leukste producten vliegen ons om de oren, ook mijn eigen mailbox loopt er mee vol. Het moge duidelijk zijn: het is topdrukte voor groothandels en webshops. We denken er meestal niet echt over na maar er komt veel bij kijken om te zorgen dat die producten tijdig op de plaats van bestemming komen. Vanuit onze ervaring geven we een aantal tips: hoe zorgt u ervoor dat alles achter de schermen zo gestroomlijnd mogelijk verloopt (en zo een maximale omzet binnenhaalt)?

Vier zaken die groothandels en webshops gewoon op orde moeten hebben

1. Zorg dat uw website up-to-date is

Iedereen koopt tegenwoordig grotendeels online. Het maximale resultaat behaalt u dan ook alleen als uw website actueel is. Dat betekent dat het complete aanbod van producten hier te zien moet zijn. Inclusief de juiste prijzen en omschrijvingen (wellicht in verschillende talen). En ook mooi, passend fotomateriaal dat een goede indruk geeft van wat het pakket te bieden heeft, mag niet ontbreken.

2. Optimaliseer de verwerking van bestellingen

Wilt u tevreden klanten, dan is het van belang om de binnenkomende bestellingen zo snel mogelijk, bij voorkeur realtime, te verwerken zodat deze vlot kunnen worden verstuurd. Tip: door waar mogelijk al bepaalde basisgegevens (masterdata) in uw IT-systeem te zetten, kunnen orders in een nog rapper tempo worden verwerkt. Het is dan slechts een kwestie van invoeren van eventuele nieuwe klantgegevens en linken aan bestaande productgegevens.

3. Stroomlijn de verwerking van de facturen

U verkoopt natuurlijk niet alleen producten maar koopt ook zelf producten in, dus u heeft te maken met een constante stroom van binnenkomende facturen die u moet inboeken. Kijk goed hoe u de administratieve processen zo slim mogelijk kunt organiseren, oftewel zo veel mogelijk automatiseren zodat er minimale manuele handelingen aan te pas komen.

4. Vul tijdig uw CRM-systeem aan met nieuwe leads

Last but not least: uit verschillende kanalen krijgen uw medewerkers nieuwe klanten binnen of ze zoeken zelf actief naar leads. Dit zoeken kost vaak veel tijd. Door de klantgegevens in uw CRM-systeem goed te onderhouden heeft uw verkoopafdeling de beschikking over een perfecte basis om actief prospects te gaan benaderen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bij bovenstaande tips gaat het veelal om relatief eenvoudige, repetitieve werkzaamheden waarbij bepaalde gegevens (en afbeeldingen) moeten worden ingevoerd in een IT-systeem. Deze kunt u laten uitvoeren door uw eigen medewerkers, maar u kunt er ook voor kiezen om deze uit handen te geven aan onze Remote Data Assistants. Het grote voordeel is dat u de inzet al naar gelang uw behoefte kunt op- en afschalen en dat u alleen betaalt voor daadwerkelijk gemaakte uren. Bijkomend voordeel is dat uw eigen medewerkers zich kunnen concentreren op hun corebusiness. Zo worden het voor iedereen fijne feestdagen!

DataMondial heeft jarenlange ervaring met ondersteuning op afstand van groothandels, inkoopcombinaties en webshops. Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is? Neem dan vooral contact met ons op: info@datamondial.com of 010-4421878 (vraag naar Sander Walraven).

Neem contact op

Email
Bel mij terug
Waar kunnen wij mee helpen? Neem contact met ons op of vul onderstaand formulier in.