Van data entry naar data assistance

Als je het hebt over data entry hebben veel mensen het oude beeld voor ogen van de datatypiste die haast blindelings gegevens van een papiertje invoert in haar computer. Data entry is anno 2021 echter veel meer dan dat. Ook in een tijd waarin gegevensverwerking steeds meer geautomatiseerd plaatsvindt, is data entry nog steeds springlevend!

Van data entry naar data assistance

Technologie: vriend of vijand?

Het ligt er natuurlijk aan, aan wie je het vraagt. Er zijn innovatieve bedrijven die gebruik maken van de nieuwste technologieën, zoals Artificial Intelligence (A.I.) en geavanceerde beeldherkenningssoftware (bijvoorbeeld van de AWS Cloud of van ABBYY en Readsoft). Zij zijn er vast van overtuigd dat data entry over een aantal jaren tot het verleden behoort. De gemiddelde onderneming heeft echter (nog) niet de beschikking over deze technologie. Zelfs met zeer complexe of niet-gestructureerde documenten is herkenning nog erg uitdagend.

Daar komt nog bij dat ook dit soort technologieën wel eerst getraind moeten worden voordat ze perfect werken. Deze ‘Machine Learning’ kost tijd en veel geld. Ook de techniek is nog niet optimaal. Er hoeft maar ergens een stempel overheen te staan of een lastig handschrift te zijn gebruikt, en het wordt niet goed herkend. Onze ervaring is dat teksten van voor de jaren 50 al uitdagingen geven, omdat er bijna standaard in heel zwierig schuinschrift werd geschreven.

Niet sexy

We snappen het wel. Data entry heeft toch een wat stoffig imago. Het is iets waar een hip, eigentijds bedrijf als klant wellicht niet zo snel mee wordt geassocieerd. De realiteit is echter dat heel wat van dit soort bedrijven wel degelijk dankbaar gebruik maken van data entry services, door het uit te besteden. De uitvoerende partij is dan een ‘stille vennoot’ in het succes van de klant. Je zou ook wel gek zijn om het niet te uit te besteden, het bespaart je immers tijd en geld.

Data entry 2.0

Uiteraard is eenvoudig typewerk nog steeds mogelijk. Laatst hadden we bijvoorbeeld een organisatie die honderdduizenden kaartjes met diverse data gedigitaliseerd wilde hebben. Een bedrijf uit ons partnernetwerk verzorgt de scanning, wij voorzien erna in de data entry.

Tegenwoordig kan er echter zo veel meer: we kunnen gegevens categoriseren, verrijken, valideren, interpreteren, combineren, en ga zo maar door. Als het maar repeterend werk is en als het maar in een instructie te vatten is zodat iemand op afstand het voor u kan doen. Door de Corona pandemie is remote werken steeds meer de norm geworden.

Denk aan het vullen van een webwinkel met de juiste producten, waarbij de noodzakelijke gegevens moeten worden gedestilleerd uit verschillende soorten basisinformatie, van afbeeldingen tot Excel bestanden. Of het afhandelen van work flows voor een financiële dienstverlener, waarbij – gebaseerd op de beschikbare gegevens – nauwgezet specifieke handelingen moeten worden verricht. Daar heb je wel ‘skilled’ Data Assistants voor nodig.

Zo zijn er tal van andere voorbeelden te geven in allerlei branches, waaronder de financiële dienstverlening, de administratieve sector, de vastgoedsector en de logistieke sector. De klant kan haar efficiency verhogen en kosten verlagen door datawerk uit te besteden.

Remote Data Assistant

Wat ons betreft dekt de term data entry dan ook allang de lading niet meer. Wij spreken liever van een Remote Data Assistant die al uw data werk uit handen kan nemen. Deze Data Assistant begrijpt uw processen en uw KPI’s, en snapt dat tijdslijnen belangrijk zijn. Het is als het ware een collega, op afstand. Deze Assistants werken snel, AVG-proof én tegen een betaalbare prijs. En laten wij nou 300 van deze professionals in dienst hebben!

Sander Walraven (Commercial Director DataMondial)

Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is? Neem dan vooral contact met ons op.

Neem contact op

Email
Bel mij terug
Waar kunnen wij mee helpen? Neem contact met ons op of vul onderstaand formulier in.