Menselijke handelingen onmisbaar bij Machine Learning en Artificial Intelligence

Er zijn steeds meer bedrijven die documenten op een innovatieve manier digitaal beschikbaar maken voor hun klanten. Denk aan ingescande papieren facturen, schadeformulieren, werkbriefjes en aktes. Deze worden door beeldherkenning (OCR) omgezet in computerdata. Ook documenten die al digitaal zijn, moeten door een Artificial Intelligence module worden omgezet in kant-en klare computerdata. Die data kan dan rechtstreeks worden geïmporteerd in een systeem van de klant. Geen mens bij nodig, toch? Dat ligt net even anders. Wij vertellen je er meer over in deze blog.

Menselijke handelingen onmisbaar bij Machine Learning en Artificial Intelligence

De mogelijkheden van geavanceerde beeldherkenningssoftware en Artificial Intelligence gaan met sprongen vooruit. Er kan heel veel tegenwoordig maar vaak is het technisch nog niet mogelijk om gegevens geheel automatisch te verwerken. Artificial Intelligence en Machine Learning hebben nog erg veel voeten in de aarde, voordat het werkt zoals het bedoeld is. Zeker bij complexe of niet-gestructureerde documenten kan herkenning nog erg uitdagend zijn.

Het is veelal niet zichtbaar omdat het op de achtergrond gebeurt, maar het zijn wel degelijk mensen die de technologie hierbij ondersteunen. Specifiek de training van het systeem is een cruciaal proces om de verwerking optimaal te laten verlopen. Daar komt handwerk aan te pas.

In twee fasen is handwerk nodig:

1. Om het systeem werkend te krijgen

Om geavanceerde documentherkenning mogelijk te maken, moeten technologieën eerst getraind worden. Dit wordt Machine Learning genoemd. Naarmate de computer meer documenten, formulieren e.d. verwerkt, wordt deze er steeds beter in om daar ook daadwerkelijk de informatie uit te herkennen en te extraheren. Het systeem wordt feitelijk geholpen bij de interpretatie door manueel (menselijke interventie) de relevante velden en teksten in deze documenten te markeren, zodat documenten uiteindelijk steeds sneller en beter worden herkend. Mensen die hier ervaring mee hebben, helpen uiteraard dit proces sneller te optimaliseren.

2. Als het systeem werkt

Als het scannen al is gedaan en de Artificial Intelligence al is toegepast, markeert het systeem bepaalde documenten omdat het deze niet met een voldoende hoog percentage aan zekerheid kan interpreteren. Deze uitval wordt gecorrigeerd door het manueel op de juiste manier te verwerken. Deze correcte verwerking is tegelijk weer leerzame input voor het systeem.

DataMondial heeft 300 ervaren Remote Data Assistants die uw bedrijf kunnen ondersteunen in Machine Learning (input) projecten enerzijds en validatie en controle van door Artificial Intelligence verwerkte documenten (output) anderzijds.

Uiteraard gebeurt alle dataverwerking vertrouwelijk en AVG proof dus u kunt er gerust op zijn dat het werk niet alleen vakkundig wordt uitgevoerd maar dat uw databestanden en workflow ook in goede handen zijn.

Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is? Neem dan vooral contact met ons op: info@datamondial.com of 010-4421878 (vraag naar Sander Walraven).

Neem contact op

Email
Bel mij terug
Waar kunnen wij mee helpen? Neem contact met ons op of vul onderstaand formulier in.