Een dag in het leven van een DataMondial Remote Assistant

U hoort en ziet het overal om u heen: bedrijven in allerlei branches worstelen met een nijpend personeelstekort. Sommige bedrijven hebben al ontdekt dat outsourcing voor hen een goede oplossing is, mede vanwege de tijdige oplevering en de enorme kostenbesparing. In deze blog geef ik u een kijkje in de keuken en bespreek ik enkele voorbeelden van de enorme diversiteit aan aanvragen die dagelijks bij onze Remote Assistants binnenkomen.

Een dag in het leven van een DataMondial Remote Assistant

Van oud naar nieuw
Er kloppen regelmatig bedrijven bij ons aan die over zijn gestapt op een nieuw CRM-systeem. Hartstikke fijn natuurlijk maar ze lopen er vervolgens tegenaan dat ze het Excel bestand met de oude gegevens niet één op één kunnen importeren in het nieuwe systeem, o.a. omdat de betreffende velden andere namen hebben. Soms is het ook nog nodig om eerst een kwaliteitsslag te maken in de gegevens: staan bijvoorbeeld nog wel de juiste contactpersonen benoemd in het bestand en is het bedrijf nog steeds gevestigd op het aangegeven adres? Onze ervaring is dat het kan gaan om tienduizenden records. Zie dat meer eens zelf handmatig door te worstelen en om te zetten in één geïntegreerd Excel bestand dat je zo kunt importeren in je nieuwe CRM-systeem. Het is veel efficiënter om dit uit te besteden aan mensen die hierin gespecialiseerd zijn.

Op zoek naar nieuwe leads
Ook een leuke is de vraag die we kregen van een bedrijf dat specialistische bakkerij ingrediënten maakt. Zij wilden graag een database hebben met gegevens van nieuwe leads, ofwel potentiele nieuwe klanten, in Europa. U denkt wellicht: ga dan naar de Kamer van Koophandel van de betreffende landen en vraag hier gewoon een lijst van bakkerijen op. Maar zo eenvoudig is het helaas niet. Ten eerste zijn die gegevens vaak niet actueel. Ten tweede gaat het hier om zulke specifieke gegevens (de ingrediënten zijn alleen interessant voor traditionele bakkerijen), die hebben ze simpelweg niet. Dat betekent dat een tijdrovende speurtocht langs allerlei online kanalen (van LinkedIn tot Google) noodzakelijk is om te komen tot een lijst van prospects die u na kunt gaan bellen. Het is het waard om dit eenmalig uit te besteden, de investering levert u namelijk een geweldig concurrentievoordeel op.

Onzichtbaar maar wel onmisbaar
Online marktonderzoek ligt in het verlengde hiervan, ook daar krijgen we vaak aanvragen voor binnen, afkomstig van onder meer ondernemers en producenten in de land- en tuinbouw. Zo hebben we laatst voor 24 landen in Europa maar liefst 50 verschillende kranten en brochures doorgespit om na te gaan voor welke prijs een bepaald product daar wordt verkocht. Dit levert waardevolle informatie op. In een eerdere blog hebben we bovendien al benoemd dat we voor verschillende Artificial Intelligence bedrijven een stille vennoot zijn als het gaat om Machine Learning en datavalidatie. Onzichtbaar maar wel onmisbaar.

Extractie van sturingsinformatie
Het laatste voorbeeld is een bedrijf in de vastgoedsector, dat aankwam met 1.000 dossiers. Dossiers met informatie over vastgoed dat hen werd aangeboden en mogelijk interessant was om aan te kopen. Zij hadden zelf geen tijd om deze allemaal door te nemen dus zij gaven dit maar al te graag aan ons uit handen. Samen stelden we een aantal key indicators (zoals het aantal parkeerplekken, het aantal m² e.d.) vast op basis waarvan ieder dossier moest worden beoordeeld. Die informatie werd vervolgens vastgelegd in een excell bestand. Op basis daarvan konden ze beslissen of ze al dan niet overgingen tot aankoop van het vastgoed.

Kies voor outsourcing!
Bovenstaande cases zijn slechts een voorbeeld van de vele (repeterende) werkzaamheden die u kunt uitbesteden aan onze Remote Data Assistants. Velen van hen werken al jaren bij ons waardoor ze een schat aan kennis over specifieke branches hebben opgebouwd. Daardoor zijn ze in staat de betreffende werkzaamheden in een veel sneller tempo uit te voeren dan uw eigen medewerkers. Alle reden dus om te onderzoeken of outsourcing ook iets is voor uw onderneming. En nee, dat is niet alleen iets voor grote bedrijven, onze Remote Data Assistants ondersteunen ook veel teams van MKB+ bedrijven.

Wilt u weten hoe wij uw organisatie kunnen ondersteunen? Neem dan vooral contact met ons op: info@datamondial.com of 010-4421878 (vraag naar Sander Walraven).

Neem contact op

Email
Bel mij terug
Waar kunnen wij mee helpen? Neem contact met ons op of vul onderstaand formulier in.