De 7 eigenschappen van een succesvolle Virtual Assistant

Geïrriteerd legt u de hoorn neer. U had tijdelijke hulp voor op kantoor ingeschakeld voor een dataproject. Er was beloofd dat het ad hoc personeel dat al weken op uw kantoor aanwezig is, alles vandaag klaar zou hebben. Helaas blijkt dat niet het geval. Ze waren nog best duur ook. En het lijkt wel drukker in de coffeecorner dan achter de pc’s.

Had u nou maar een team van ervaren Virtual Assistants ingehuurd! Maar waar moet u dan op letten?

De 7 eigenschappen van een succesvolle Remote Data Assistant

De 7 eigenschappen van een succesvolle Virtual Assistant:

1. Commitment

Ieder project is even belangrijk. Een Virtual Assistant moet betrokken zijn en gedreven om de werkzaamheden exact uit te voeren binnen service levels en conform de gemaakte afspraken, over levertijd en over de te leveren datakwaliteit. U heeft immers deadlines!

2. Focus op data security

Virtual Assistants gaan met uw data om alsof het hun eigen data zijn. Ze begrijpen als geen andere hoe belangrijk het is om zorgvuldig om te gaan met bedrijfsgevoelige (persoons) gegevens. Alle benodigde databeveiligingsmaatregelen worden dan ook getroffen en gegevens worden AGV/GDPR proof en volgens ISO27001 certificering verwerkt. De Assistant volgt deze richtlijnen strikt en is daar ook in getraind.

3. Brede ervaring

Een goede Virtual Assistant heeft gewerkt voor grote en kleine opdrachtgevers, is ingezet in verschillende branches (van e-commerce en marketing data tot aan logistiek en groothandels) en heeft al veel uiteenlopende werkzaamheden uitgevoerd (van het opschonen van een CRM systeem tot het afhandelen van workflows of het valideren, annoteren en verrijken van Big Data sets). Door deze brede ervaring hoeft u minder tijd te stoppen in het inwerken, aan een half woord heeft de Virtual Assistant genoeg. Even een (video) call met uw vaste contactpersoon of een email met instructies en men kan verder. Geen coffeecorner gesprekken nodig!

4. Meedenkend vermogen

Net als bij een ‘gewone’ collega wilt u dat uw collega op afstand actief meedenkt met uw processen, zich positief kritisch opstelt en vragen stelt als iets niet helder is. Een frisse blik helpt om bestaande processen te stroomlijnen. De optimalisatie vindt ook plaats vanwege de ervaring in vele identieke processen. Ervaring betaalt zich altijd uit.

5. Operationele discipline

U moet er van uit kunnen gaan dat de Virtual Assistant de werkzaamheden goed, vlot, gedisciplineerd en zorgvuldig uitvoert. Dat bespaart u waardevolle tijd, waardoor uw medewerkers zich kunnen concentreren op hun eigen prioriteiten. Daarnaast bespaart het u veel geld, aangezien u geen vast personeel hoeft aan te nemen voor bepaalde taken.

6. Flexibel

De wereld is veranderlijk, dat betekent dat u de ene keer weinig werk uit te besteden heeft en de andere keer (wellicht met spoed) heel veel. Ook werkinstructies wijzigen in de loop der tijd. Een flexibele instelling is daarmee een must om hier in mee te kunnen bewegen. De teams worden op- en afgeschaald, afhankelijk van de hoeveelheid werk die u heeft. U betaalt alleen voor de productiviteit en niet voor de aanwezigheid (ze zijn sowieso niet op uw kantoor).

7. Taal is geen beperking

Om data te kunnen verwerken, is het in de meeste gevallen niet nodig om de Nederlandse taal te beheersen. Desondanks is het natuurlijk wel handig als het team taalvaardig is. Ons eigen team van maar liefst 300 Virtual Assistants beheerst gezamenlijk dan ook meerdere Europese talen.

Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is? Neem dan vooral contact met ons op: info@datamondial.com of 010-4421878 (vraag naar Sander Walraven). en kijk ook op: https://www.datamondial.com/over-ons/

Neem contact op

Email
Bel mij terug
Waar kunnen wij mee helpen? Neem contact met ons op of vul onderstaand formulier in.