DataMondial ondersteunt logistiek Nederland in tijden van personeelstekorten

In de Oliebollen Special van het Nieuwsblad Transport (www.nt.nl) – die verscheen op 16 december jl. – staat een interview met Burt Propsma, een van de oprichters van DataMondial. Dat artikel willen we u niet onthouden, vandaar dat we het ook via deze weg graag met u delen!

DataMondial ondersteunt logistiek Nederland in tijden van personeelstekorten

Logistieke dienstverleners kampen met een personeelstekort, werving- en selectiebureaus vissen in dezelfde vijver en verleiden elkaars kandidaten om over te stappen naar een nog beter passende functie bij een ander bedrijf. En dan is er ook nog corona. Bij een ‘normale’ verkoudheid blijven mensen thuis in afwachting van de uitslag van de coronatest. De grote vraag vandaag de dag is: wie doet tijdens deze hectische periode van werving, selectie, ziekteverzuim, omscholing en inwerken nog het tijdsgebonden logistieke administratieve productiewerk? Vanuit Roemenië werkt DataMondial met 300 werknemers voor Duitse, Nederlandse en Belgische opdrachtgevers en verwerkt het allerlei (logistieke) documenten met een repeterend karakter. DataMondial is een volledig neutraal backoffice waarbij vertrouwelijkheid is gegarandeerd. DataMondial is een Nederlands bedrijf onder Nederlands aandeelhouderschap en management.

Repeterende documenten

Burt Propsma, een van de oprichters, koos eind 2008 voor het zelfstandig ondernemerschap. In zijn jaren bij Lehnkering (2000-2008) ontdekte hij al dat er in de logistiek veel repeterende documenten werden verwerkt en geleidelijk aan werd het hem ook duidelijk dat het steeds moeilijker werd om hiervoor gekwalificeerd logistiek personeel en passende data-verwerkingsoplossingen tegen redelijke kosten te vinden. “Door de toenemende druk rondom de afstemming van logistieke opdrachten, hebben bedrijven de traditionele rollen van klantbeheerder, expediteur en planner omgedoopt tot customer service afdelingen. Daarbinnen ligt de primaire verantwoordelijkheid bij het optimaal afstemmen van de informatievoorziening tussen klant, operatie en leveranciers. Het verwerken van zending-specifieke informatie binnen de logistieke keten wordt binnen bedrijven ondergebracht in administratieve backoffice-functies om de customer service te ontlasten. Hierdoor heeft die meer tijd om de uitvalpercentages sneller en beter op te volgen.”

DataMondial ondersteunt logistiek Nederland in tijden van personeelstekorten

Werklast verlichten

DataMondial ziet een sterke toename van het aantal verzoeken om meer capaciteit en een bredere ondersteuning om de administratieve werklast te verlichten. Die werkzaamheden bestaan uit een ondersteuning van het gehele order-to-cashproces. “Van orderontvangst, notificaties, validatie, verwerking en documentatie tot en met de afrekening van zendingen en de verwerking van zending-gerelateerde facturen. Klanten willen informatie steeds sneller en efficiënter verwerkt hebben in hun systeem. Daarom gebruiken wij binnen DataMondial slimme automatiseringsoplossingen. Een groot voordeel volgens onze klanten is de 100% verwerkingsgarantie. Dus wat niet door automatisering correct kan worden verwerkt, verwerken onze operators alsnog.”

Lees ook onze andere blogs op: https://www.datamondial.com/blog/

Neem contact op

Email
Bel mij terug
Waar kunnen wij mee helpen? Neem contact met ons op of vul onderstaand formulier in.