Data projecten twee keer zo snel klaar? Dat kan met een remote team!

Beschikt uw bedrijf ook over een hele grote hoeveelheid data, bijvoorbeeld spreadsheets of documenten en afbeeldingen? Voordat u er allerlei slimme bewerkingen op kunt plegen, moet er eerst iets gebeuren met die ruwe data. Maar wie gaat dat doen? Uw eigen medewerkers? Dit gaat ten koste van andere belangrijke werkzaamheden die tot hun takenpakket behoren. Dat terwijl het bij een dataproject voor een groot deel gaat om tijdrovende, repeterende basistaken die u eenvoudig zou kunnen outsourcen. Wat de voordelen zijn? Dat vertellen we graag in deze blog.
Data projecten twee keer zo snel klaar met een remote team!

1. U kunt het veel efficiënter aanpakken

In onze ervaring gaat het bij een dataproject voor 80% om relatief eenvoudige data-taken als het (al dan niet handmatig) opschonen, verrijken, invoeren en valideren van datasets. Het uitvoeren van die taken is niet moeilijk maar het kost wel veel tijd. Voor slechts 20% gaat het om meer geavanceerde werkzaamheden waar specialistische expertise voor nodig is. Door een deel van de repeterende basistaken middels een goede instructie over te dragen aan collega’s op afstand, kunnen uw eigen medewerkers zich focussen op datgene waar zij sterk in zijn. Het maken van statistische analyses of het bouwen van datawarehouses is een taak die u intern zult laten doen. Daarmee haalt u het maximale uit de specialistische kennis en ervaring van uw eigen personeel. De rest kan sneller.

2. U bespaart dik op de kosten

U hoeft geen dure eigen medewerkers of zzp-ers met hoge tarieven in te schakelen om basistaken omtrent data uit te voeren. U gaat Remote Data Assistants inzetten, voor een aanzienlijk lager bedrag. Indien nodig kunt u die inzet gewoon op- of afschalen, al naar gelang de behoefte van dat moment. Ook een uitzendbureau is geen optie, die kosten meer en hebben veel meer begeleiding nodig. U wilt ervaren teams met data-skills.

3. U haalt uw deadlines

Veel organisaties werken tegenwoordig met Agile en SCRUM project methodieken. Het werk wordt verdeeld in meerdere ‘sprints’ en er kunnen ook sprints naast elkaar lopen. Door basistaken uit te besteden aan professionals op afstand, kan een sprint of (deel)project met de juiste opzet sneller afgerond worden. Veel werk kan in kortere tijd door meerdere Data Assistants gedaan worden. Waar het normaal gesproken in de drukte van alledag een haast onmogelijke opgave lijkt om de deadline van uw data project te halen, blijkt dat nu opeens wel degelijk mogelijk. Tijd is ook weer geld.

4. U vergroot de tevredenheid van uw eigen medewerkers

Het is niet echt motiverend als medewerkers worden ingezet voor relatief saaie werkzaamheden die ook iemand anders zou kunnen doen. Iedereen wil het gevoel hebben waarde toe te voegen aan de organisatie waar iemand werkt.  Als u de kennis en ervaring waar medewerkers over beschikken optimaal benut, blijven ze langer, en zijn ze tevredener. U als werkgever stijgt in populariteit.

Data projecten twee keer zo snel klaar met een remote team!

Voor welke branches is een Remote Data Assistant interessant?

Wat ons betreft voor bedrijven en instellingen die data-driven werken of die juist zelf ICT oplossingen en apps bouwen, zoals industriële automatisering, databank leveranciers, document digitalisatie, marketing intelligence. Denk ook aan app developers, software bouwers, data leveranciers en data science bedrijven. Basis software testing (UAT) is eveneens denkbaar.

Om wat voor werkzaamheden gaat het precies?

Eigenlijk alle repetitieve, op een computer uitgevoerde handelingen die betrekking hebben op data en die middels een instructie kunnen worden overgedragen, zoals:

  • annotatie (bounding box) objecten isoleren uit afbeeldingen
  • basisbewerkingen afbeeldingen (resize, crop, rotate, rename)
  • classificatie (labels aan waardes geven)
  • verrijking (aanvullen van data met (actuele) input uit andere bronnen)
  • validatie en invoer (data entry van waardes in database velden)
  • data research (datapunten in online bronnen zoeken)
  • cleansing (opschoning, ontdubbeling)
  • extractie (getallen en tekst uit afbeeldingen, documenten halen en invoeren)
  • health checks (voldoet de data aan bepaalde business rules?)
  • user acceptance testing

DataMondial beschikt over ruim 300 Remote Data Assistants die uw bedrijfsvoering graag op afstand ondersteunen. Wilt u weten wat zij voor uw bedrijf kunnen betekenen?  Kijk op https://www.datamondial.com/diensten/data-entry/data-driven-business/en neem contact met ons op: info@datamondial.com of 010-4421878 (vraag naar Sander Walraven).

Lees ook onze andere blogs op: https://www.datamondial.com/blog/

Neem contact op

Email
Bel mij terug
Waar kunnen wij mee helpen? Neem contact met ons op of vul onderstaand formulier in.