Blog

Groeiend bedrijf: hoe houdt u grip op de backoffice?

In de groeifase focussen veel ondernemers zich vooral op de omzet en wat minder op de backoffice, data entry en administratieve verwerking. Hoe houdt u als ondernemer controle op dit proces in zo’n belangrijk fase als groei? Dat leest u hier.  

Hoe vangt u het personeelstekort op in uw backoffice?

Blijft het voor uw organisatie een uitdaging om de backoffice / operationele administratie flexibel uit te besteden? Dan hebben wij een interessant verdienmodel voor u.   

Ik wens je voldoende personeel!

Om gek van te worden! Meer dan voldoende opdrachten maar geen medewerkers om het werk te doen. Dat is blijkbaar de nieuwe realiteit. Ook is de realiteit dat de wereld kleiner is geworden en dat verder kijken dan het ‘eigen dorp’ zinvol is.

Werken in de zomer

Nu we net een serie vrije dagen en mooi weer achter de rug hebben, wordt het tijd ons te realiseren dat het nog maar enkele weken duurt voor de zomervakantie begint. Wat gaat u doen? Uw organisatie op halve kracht laten draaien of ervoor zorgen dat alles full speed kan doorgaan?
Dataverwerking|

Wat doet mijn backoffice eigenlijk?

Backoffice is een ruim begrip. De gangbare definitie luidt: Verzamelnaam voor de afdelingen en medewerkers die ondersteuning bieden aan de kernactiviteiten van het bedrijf, maar zelf geen direct contact met klanten hebben.

Leuke carnaval gehad?

Hebt u de bloemetjes flink buiten gezet of koos u voor de sneeuw? Hoe dan ook hoop ik dat u de (carnavals) vakantie goed bent doorgekomen. Mocht u op dit moment nog aan het genieten zijn van de carnaval of vakantie, bewaar dit blog dan voor later….

Nu u het leest, wil ik vragen eens rustig na te denken over de verschillende processen binnen het bedrijf. Welke moeten écht door uw eigen organisatie gedaan worden en welke zouden […]

Dataverwerking|

ZZP‘er wordt Multinational. Kan dat?

Veel zzp’ers kunnen hun omzet eenvoudig verdubbelen -of meer- als zij hun uren efficiënter gebruiken. Het gevaar van zzp’en is echter dat iemand klein blijft denken, omdat men het gevoel heeft in de ‘box’ van beschikbare tijd te zitten. Maar tijd en productiviteit kunt u creëren. Echt waar!

Hoe je het ook wendt of keert; er zitten uiteindelijk maar een beperkt aantal uren in een dag. Als zzp’er loop je dan ook al snel tegen de eigen grenzen […]

De ‘ontzorgde’ ondernemer

De ‘ontzorgde’ ondernemer
Er is al veel geschreven over het vereenvoudigen van het leven van de ondernemer. Talloze managementboeken, ontelbare artikelen in evenzoveel tijdschriften en oneindig veel online magazines en blogs die bol staan van de adviezen.

Veel van deze adviezen zijn erop gericht om u als ondernemer te ‘ontzorgen’. Zo ook dit wat u nu leest. Maar het mooie is: het kan echt op een eenvoudige manier, maar dan moet u wél durven…

Het is eigenlijk heel simpel. Het […]

Dataverwerking|
  • flexibiliteit

Flexibiliteit is de nieuwe zekerheid. Welkom in 2017

Flexibiliteit is de nieuwe zekerheid. Welkom in 2017!
Als er iets is wat we het afgelopen jaar hebben geleerd, dan is het wel dat niets meer zeker is. We kunnen natuurlijk wel net doen alsof niets verandert, dat deden de dinosaurussen tenslotte ook, maar inmiddels weten we wel beter.  Flexibiliteit of schaalvergroting van de activiteiten, zodat fluctuaties minder impact hebben, is het antwoord. Maar is dit wel realistisch?

Flexibiliteit is sterk afhankelijk van de rekbaarheid van een afdeling en […]

Dataverwerking|
  • gegevens verwerken

Kerstkaart versus klantenkaart

Kerstkaart versus kassaregistratie
Wat ontvangt u liever: een kerstkaart met een geschreven persoonlijke boodschap in een envelop voorzien van ook weer een geschreven adres, waarbij u probeert te raden wiens handschrift het is of een e-mail met de ‘beste wensen’…? Het is niet moeilijk te raden welke uiting meer met u zal doen. Datzelfde geldt voor de klantenkaart versus het opgeven van al je gegevens aan de kassa of online. Dat laatste lijkt praktischer en goedkoper. Maar ís […]

Dataverwerking|